Més de 25.000 persones grans han passat des de dimecres i fins avui per FiraGran, el Saló de la Gent Gran de Catalunya, a La Farga Centre d’Activitats, que en el seu 25è aniversari es consolida com el principal punt de trobada d’Europa de persones grans i els seus cuidadors.

Els visitants han pogut participar en les més de 300 activitats gratuïtes que s’han celebrat per promoure i defensar l’envelliment actiu. Enguany, FiraGran ha combinat tant les activitats culturals i d’oci, com aquelles que han reivindicat un paper més actiu i participatiu de la gent gran.

Tanmateix, el certamen ha tingut un perfil reflexiu i professional, amb contingut adreçat a les persones que tenen cura dels grans i professionals que treballen per a fer la vida més fàcil, activa i saludable a les persones durant aquesta etapa de les seves vides, com per exemple, la presentació de la guia CALPEG, Consells Alimentaris per a Persones Grans, impulsada per la Fundació FiraGran.

El director de FiraGran, Juli Simón, ha fet un balanç molt positiu de la fira: “Hem aconseguit superar amb escreix els nostres objectius i mantenir-nos com una cita ineludible per a les persones grans que porten una vida activa i participativa i que volen conèixer l’oferta de serveis que tenen al seu abast per millorar el seu benestar”.

Amb l’objectiu de fomentar l’envelliment actiu i animar a la gent gran a moure’s per millorar la seva salut tant física com emocional, s’ha organitzat una caminada per L’Hospitalet dins de les activitats que formen part de FiraGran.

Han estat més de 1.200 persones les que han participat a la marxa. Prèviament han començat el matí fent cua a l’entrada del recinte de La Farga i per agafar la samarreta i l’avituallament. Tot seguit han realitzat una sessió d’escalfaments per iniciar amb forces el recorregut a través de diferents carrers de L’Hospitalet.

La de FiraGran és una de les caminades ja tradicionals a la ciutat i aquest 2024 ha celebrat la seva 25ena edició. Juli Simó, director de FiraGran, ha assenyalat que “és més que una caminada. Hi ha gent que ve d’arreu de Catalunya a trobar-se i socialitzar amb d’altres persones a la vegada que fan exercici. És una caminada espectacular en quan a la participació, més de 1.200 persones s’han apuntat enguany per participar-hi”.

Els participants han mostrat moltes ganes de sortir a caminar i gaudir amb els amics d’una bona estona. És el cas de l’Antonia Rodríguez, que és el primer cop que hi participa en aquesta iniciativa. “M’acabo de prejubilar i he decidit apuntar-me per caminar i fer una mica d’esport”.

La Mercé Sants en canvi ja ha vingut altres anys: “M’agrada molt l’esport faig moltes coses, aquesta és una d’elles i m’apunto a totes les caminades que puc”.

La caminada organitzada per FiraGran ha recorregut 4,5 km per L’Hospitalet i ha finalitzat amb una sessió de Tai-Txi.