Les actuacions de la Síndica de Greuges de L’Hospitalet han augmentat l’any 2023 en un 10%, després de conèixer l’informe anual dels òrgans de defensa de la ciutadania que ha presentat Merche García, titular del càrrec.

La sindicatura ha treballat en més de 600 actuacions, amb 1 de cada 4 corresponents a l’àmbit de serveis socials. En declaracions a l’Entrevista de l’Informatiu, Merche García ha recordat que “bàsicament tenen a veure amb la dificultat per accedir als serveis socials, hi ha una mica de lentitud alhora de resoldre les diferents qüestions” ha assenyalat la síndica.

En l’àmbit de la funció pública la xifra de queixes interposades han passat d’11% a un 24%. Merche García ha apuntat que “tenim queixes diverses, que tenen a veure amb la sol·licitud de teletreball que havíen demanat treballadors i treballadores de l’Ajuntament en una àrea concreta; i d’altra banda també tenim moltes queixes entorn a les nòmines de personal de la Guàrdia Urbana”.

En convivència, seguretat i civisme, Merche García ha reconegut que aquest àmbit afecta a tots els ciutadans: “Aquí tenim moltes qüestions de neteja de la via pública, que passa molt temps des del moment que una persona alerta de que hi ha alguna incidència, fins que es soluciona. També tenim temes de contenidors i de falta d’enllumenat”.

Per a Merche García “s’ha de treballar molt en la sensibilització i l’educació de la ciutadania en tots els temes que tenen a veure amb el civisme, la solidaritat i la convivència” recordant a més que “la mediació pot tenir sentit quan les dues parts volen arribar a un acord”.