La diputada al Congrés, Mercè Perea (PSC), ha valorat l’inici de legislatura i les seves noves responsabilitats com a presidenta del Pacte de Toledo i vocal de Justícia, Treball i Discapacitat.

Un dels primers reptes a plantejar “és començar a avaluar les 21 recomanacions que vam aprovar el 2020, on el govern ha fet un compliment força important” ha indicat Perea, que ha afegit que “ara tenim i 3’8% d’IPC no només per als jubilats, sinó especialment per a les dones, les vídues, les persones amb discapacitat, on les pensions mínimes pugen el doble. Tenim reformes que estan donant el seu fruit”.

Mercè Perea, en declaracions a l’Entrevista de l’Informatiu ha assenyalat que “l’any 2025 s’han de renovar aquestes recomanacions que vàrem aprovar al Pacte de Toledo. Avui per avui les reformes dutes a terme pel govern garateixen la sostenibilitat a curt, a mig i llarg termini”.

La diputada socialista també ha manifestat que “la sostenibilitat (del sistema públic de pensions) no ha ser entesa en termes de despesa, sinó com a inversió, com és el cas del becaris, que ara cotitzaran a la seguretat social i això tindrà efectes en la seva jubilació, això és un avenç en drets”.

En aquesta legislatura l’exregidora de la ciutat també és vocal de Justícia, Treball i Discapacitat. Pel que fa als reptes dels propers quatre anys, Perea apunta que “la justícia és de les pitjors valorades per part de la ciutadania i això ho hem de revertir”. “Ningú, sobretot els col·lectius més vulnerables, s’ha de quedar fora de la justícia, i la reforma la llei d’accés a la justícia gratuïta és una de les prioritats per al Ministeri. També cal avançar en recursos humans i materials, i reconèixer aquelles demandes salarials que tenen els treballadors”.

Un altres dels temes que està a l’agenda política és la futura llei d’amnistia. Mercè Perea creu que “el 23 de juliol va sorgir un parlament on una gran majoria dels parlamentaris creu que hem de passar pàgina, el govern ho va fer amb els indults i ara fem un pas més fa amb la llei d’amninista per tancar ferides”. Perea també assenyala que les esmenes a la totalitat que han presentat Partit Popular i Vox “són més insults que realment una esmena, no proposen res per a Catalunya i presumiblement sortirà el rebuig a les esmenes a la totalitat i seguirà el procediment per millorar la llei”.