La diputada socialista al Congrés, l’hospitalenca Mercè Perea ha dit que “la investidura de Feijóo ha estat una pèrdua de temps. Quatre dies d’un no-discurs  que era més una moció de censura la govern en funcions que no pas un discurs d’investidura. No ha fet cap proposta de país ni per Catalunya, ni Espanya ni Europa i en canvi Pedro Sánchez sí ha parlat de fer una oferta i un projecte de país en un pacte de legislatura”.

Perea ha afegit que “ha començat el diàleg amb formacions polítiques com ara Sumar amb qui formem coalició de govern i aquest és el camí. Les negociacions han d’arribar a bon port perquè no hi ha una altra alternativa. L’altra camí són les eleccions el 14 de gener amb un PP desnortat i abans que passi això tenim l’obligació d’un acord d’investidura”.

Per Mercè Perea “hem de prioritzar l’interès general i no m’agrada parlar dels mecanismes per arribar a un pacte. L’objectiu és la reconciliació per arreglar una situació que fa deu anys que va trencar Catalunya. Salvador Illa ha dit que hem de fer una Mesa de diàleg amb tots els catalans i Aragonès es va comprometre però encara no ha començat i el que pactem, sempre dins de la Constitució, que es vegi que som partícips de país”.