Mercadona serà el supermercat que completarà el nou Mercat de la Florida segons que va anunciar l’Ajuntament davant el Consell Municipal del Districte IV que es va reunir el 17 de setembre per primer cop. També es va informar sobre diverses inversions als barris.

La superfície comercial que completarà el nou Mercat de la Florida serà Mercadona, que també gestionarà l’aparcament de l’equipament, i que invertirà cinc milions d’euros dels 18 que costa la nova instal·lació.

L’Ajuntament va anunciar durant la primera reunió del Consell del Districte IV (la Florida-les Planes) que al gener les màquines entraran al solar del carrer de la Primavera per començar les obres. Els paradistes s’estan des del 2008 en un envelat provisional al mateix carrer.

Recordem que el nou Mercat de la Florida tindrà una superfície d’uns 18.000 metres quadrats distribuïts en cinc plantes. Dues plantes d’aparcament soterrani, amb unes 120 places d’aparcament per donar servei a l’edifici, i amb serveis del mateix Mercat; un supermercat, Mercadona; la planta del Mercat, amb parades d’alimentació i equipament de la persona, i una última planta destinada a equipament municipal.

D’altra banda, durant la reunió del Consell del Districte IV es van donar a conèixer diverses inversions que es duran a terme a la Florida i les Planes durant el 2013 i el 2014.

L’Ajuntament actuarà a diversos carrers. Al carrer Font reformarà les voreres; el carrer de Sant Ramon passarà a ser de prioritat invertida amb preferència per als vianants; el tram del carrer de les Aigües del Llobregat entre l’avinguda d’Isabel la Catòlica i el carrer de la Renclusa es millorarà; a l’avinguda Miraflores s’arranjarà i impermeabilitzarà el tram de l’aparcament soterrat i als Blocs Florida se substituiran els murs de ciment per tanques de fusta.

També s’habilitarà un aparcament provisional de 80 places al carrer de Felip Pedrell, es reformarà l’Escola Pau Casals i es construirà una rampa per fer accessible el Centro Claveles.

Durant l’any 2014 també es faran diverses obres d’accessibilitat als carrers, s’eliminaran els quioscos sense llicència, es reformaran diversos espais de lleure amb nous jocs infantils, mobiliari urbà i aparells d’exercici físic per a la gent gran i s’habilitaran espais per a horts urbans.

El regidor del Districte, Pepe Castro, va explicar que bona part d’aquests projectes estava inclosa al Pla Integral pactat amb la Generalitat. “El Pla integral s’ha avist aturat per la manca de finançament de la Generalitat però el Govern municipal ha decidit que seguirà endavant amb els compromisos adquirits per millorar carrers, espais públics i equipaments”.

De la seva part, Nemesio Martínez, vicepresident de l’Associació de Veïns de la Florida, va destacar del pla d’inversions per al districte la construcció del nou mercat i l’accessibilitat del Centro Claveles. “A aquest centre hi ha molts usuaris i amb la rampa podran accedir-hi les persones amb mobilitat reduïda. Crec que el barri agrairà l’esforç que està fent l’Ajuntament perquè ajudarà a millorar la convivència”.

Durant la reunió del Consell també es va fer una valoració molt positiva de la marxa del programa Patis oberts al districte, que es presta a l’Institut Eduard Fontserè i a l’Escola Pere Lliscart. De març a juliol hi han participat 7.100 persones, la major part adolescents, però també famílies. L’Ajuntament estudia ampliar l’oferta dels patis oberts amb més centres.