Davant la recent declaració d’emergència per sequera en Fase I, la Generalitat ha determinat noves mesures d’estalvi en el consum d’aigua potable. Un dels equipaments municipals on es comencen a notar les restriccions són als poliesportius.

Com ho estan notant els usuaris abonats?

– Reducció a la meitat de la pressió de l’aigua a les aixetes i dutxes

– Reducció de 10 segons a 5 segons dels temporitzadors

– Tancament del servei de Wellness ( a excepció de la sauna seca)

Dutxes tancades només per als usuaris ocasionals de la piscina

Les úniques dutxes que es troben ja fora de servei són les dels vestidors de piscina, que només utilitzen les persones que fan servir la instal·lació per a la realització d’un curs específic de natació (inclosos els grups escolars). En canvi, sí que poden utilitzar les anomenades dutxes de platja (sense sabó) ja que aquesta aigua es reutilitza per cobrir les necessitats dels lavabos en alguns equipaments.

En canvi, en els poliesportius on els vestidors de piscina són compartits entre abonats i cursetistes, es redueix un 30% el nombre de dutxes obertes.

Altres mesures per reduir el consum d’aigua

Alguns poliesportius, com el del Gornal, ja apliquen altres accions d’estalvi que no són tan visibles per als usuaris, però igualment importants com una neteja més eficient, el control de fuites i el reaprofitament.

El director del Poliesportiu Municipal Gornal, Abel Dorante, ha concretat que “cada vegada que es canvien els filtres de la piscina s’ha de llençar aigua inevitablement. Abans només reaprofitaven el 50% d’aquesta aigua i ara, gràcies a la renovació del sistema, l’emmagatzemem en una gran cisterna, la podem reaprofitar tota”

Si la situació no millora

Les dutxes dels vestidors de les piscines sí que es podrien arribar a tancar per a tots els usuaris en cas que entréssim a la Fase 2 d’Emergència i les de totes les instal·lacions esportives, no seria fins a la Fase 3.

El reg de la gespa només amb aigua del freàtic

Pel que fa al manteniment de gespa amb usos esportius, el camps d’esports de gespa natural o artificial es podran regar sempre que sigui amb aigua regenerada o freàtica i que s’apliquin mesures d’estalvi addicionals per compensar en els serveis de dutxes. No es podrà regar en cap cas amb aigua potable. L’Hospitalet ja va prendre fa un temps la decisió de suspendre el reg dels camps municipals de futbol de gespa artificial de la ciutat.

Podeu trobar més informació en el següent enllaç.