La llibreria Llavors va començar tot just en temps de pandèmia per la Covid-19. Després de mesos tancats a casa la gent gran anava a la llibreria per llegir llibres, però especialment per poder parlar una estona i explicaven la seva història vital, en molts casos força interessant.

Des de Llavors van pensar que “seria interessant recopilar-les”, ha dit Noelia Domínguez, llibretera de l’Espai Llavors, a l’Entrevista de l’Informatiu de TV de L’Hospitalet. Ha afegit que “no es podien perdre totes aquestes vivències i vam decidir que seria bo que es poguessin consultar”.

Domínguez creu que “el llibre és la cirereta final del projecte amb entrevistes a gent del barri que les hem convertit en podcast i actes oberts al públic proposant diferents temes. La comunitat ha estat molt participativa i tenim una clientela que li agrada explicar aquestes coses. Alguns dels veïns, fins i tot, han escrit ells mateixos la seva història que s’ha convertit en llibre.

Noelia Domínguez lamenta que “avui dia costa fer comunitat i és bo tenir un lloc físic on poder xerrar i fer activitats culturals. I pel que fa a la llibreria fem un balanç molt positiu des que la vam inaugurar. Som veïns del barri i sabíem que posar-ho en marxa era complicat i el suport de la gent ha estat extraordinari i estem molts contentes”.