Les onades de calor d’aquest estiu i la freqüència de pas dels busos d’uns quinze minuts han fet que esperar l’autobús sota l’ombra dels balcons s’hagi convertit en una escena habitual a Collblanc-La Torrassa. I és que bona part de les parades no disposen de marquesina per protegir-se del sol. L’Ajuntament ja té previst la instal·lació de marquesines en algunes de les parades.

El cas de les parades de la línia V1 que hi ha al carrer Riera Blanca és paradigmàtic. A la banda de carrer que pertany a Barcelona les parades són amb marquesina mentre que a la vorera de L’Hospitalet només tenen un senyal vertical.

I és que fins el 2018, quan es va posar en marxa la línea V1, a la Riera Blanca només hi paraven busos al costat Barcelona.

És per això que aquestes parades ja disposaven de marquesina amb anterioritat. Però amb la reordenació de les línies i l’estrena de la V1, les parades de la banda de L’Hospitalet es van inaugurar sense coberta.

Ara, en un dies en què s’han registrat temperatures de rècord, des de la Coordinadora d’AMPAS Endavant de Collblanc-La Torrassa, recorden que fa anys que reivindiquen les marquesines a l’Ajuntament.

En concret, reclamen una desena de marquesines a Collblanc-La Torrassa. En altres parades on no hi ha espai suficient a les voreres, proposen solucions alternatives com la instal•lació de tendals.

Una qüestió que el grup d’En Comú-Podem va preguntar en un ple de fa un any i mig. En aquell moment, el govern municipal va respondre que estaven esperant un estudi de demanda de TMB per valorar si la ubicació de les noves parades és la idònia.

L’Ajuntament ja té previstes marquesines per a algunes de les parades

Segons fonts municipals, l’Ajuntament ja ha fet un estudi sobre la instal·lació de marquesines i es troba en vies d’instal·lar-ne en alguns punts. La previsió contempla que s’instal·li aquest mobiliari urbà a totes les parades de la Riera Blanca. Encara, però, no hi ha data perquè “hi ha retard en el subministrament per part de l’empresa adjudicatària”, expliquen fonts municipals.

En un altre punt sol·licitat pels veïns, la parada de la ronda de la Torrassa amb Jaume Busquets, l’Ajuntament no instal·larà marquessina perquè l’amplada de la vorera no ho permet.