L’alcaldessa, Núria Marín, i el tinent d’alcalde d’Educació, Lluís Esteve, han declarat, en el decurs d’una visita a l’escola Paco Candel, al barri de Santa Eulàlia, a tocar de la plaça Europa, que les retallades en educació que estan duent a terme el Govern central i la Generalitat, posen en greu risc el futur del país.

Marín ha recordat que aquest inici de curs està sent el més complex en dècades per als centres educatius de L’Hospitalet i de tot Catalunya i ha esmentat que “hi ha menys recursos, menys professors, menys beques de menjador, menys ajudes a les famílies i més alumnes per classe”, situació que deteriora la qualitat educativa.

Segons Marín, la política de retallades dels executius central i català “dóna a entendre que PP i CiU consideren l’educació una despesa més que s’ha de retallar, en comptes d’una inversió cabdal per al país”.

Marín ha recordat que l’Ajuntament de L’Hospitalet ha invertit en els últims 10 anys 60 milions d’euros en la millora de les instal.lacions dels centres educatius de la ciutat i en el desplegament de plans d’atenció i millora educativa, unes iniciatives, com els plans educatius d’entorn, que també han estat objecte de retallades per part de la Generalitat.

L’alcaldessa ha lamentat que també s’hagi aplicat la tisora en aquesta programes de millora educativa i ha recordat que “han donat un resultat positiu evident, ja que l’èxit escolar s’ha incrementat d’un 14% a Primària i d’un 8% a Secundària”.

Lluís Esteve, tinent d’alcalde d’Educació, ha afirmat que ha estat la “professionalitat i la vocació” dels professors i educadors el que ha permès que el curs hagi començat amb normalitat a L’Hospitalet, si més no pel que fa a l’atenció educativa que reben els infants i la resta de l’alumnat.

Tot i així, Esteve ha posat l’accent en el fet que les protestes de comunitats educatives d’arreu de Catalunya han fet palès que el curs no ha començat amb normalitat per culpa de la manca de recursos que han causat les retallades de CiU. “Un país que en dos anys retalla d’un 14% el seu pressupost en educació és un país que s’està tallant les ales per al futur”, ha conclòs Esteve.

(Declaracions de Núria Marín i Lluís Esteve clicant a la icona sobre la imatge)

Marín i Esteve també han coincidit a assenyalar que el Govern de CiU ha renunciat a mantenir un esperit de col•laboració amb els ajuntaments en matèria educativa. Sobre aquesta qüestió, Esteve ha indicat que la Generalitat encara no ha comunicat la plantilla total de professors que hi haurà el curs vinent a la ciutat.

L’alcaldessa ha afegit que l’Ajuntament tampoc no té notícia “de la previsió de la Generalitat per construir les noves escoles Ernest Lluch, a Collblanc, i Paco Candel, a Santa Eulàlia, (aquests dos centres presten servei dels del curs passat en unes instal•lacions provisionals) no sembla que la Generalitat tingui gaire interès a fer aquestes noves escoles”.