Fins aquest divendres, hi ha convocades aturades del col·lectiu de zeladors a l’Hospital Universitari de Bellvitge. Reclamen millores laborals i professionals. En parlem amb la delegada de la CGT a l’Hospital de Bellvitge, Maribel Ramírez

Fa uns mesos que els zeladors de l’Hospital de Bellvitge ja van reinvindicar el seu paper durant la pandèmia perquè es van sentir menystinguts pel que fa a les condicions de treball. Aquesta setmana han decidit tornar a mobilitzar-se. Segons Maribel Ramírez, “la normativa actual és molt antiga i ni contempla a les zeladores. Les nostres tasques han variat molt i no es troben regulades enlloc”

El Department Salut considera als zeladors personal de baix risc, tot i tenir un contacte directe amb els pacients. Segons la direcció de l’Hospital, la setmana passada va haver-hi una reunió de mediació on es va posar sobre la taula que s’havia efectuat la compra de material, una avaluació de riscos laborals que es farà aquest mes de novembre i la valoració d’un canvi de model en l’estructura. Ramírez afirma però que “fa temps que ens prometen que arribarà nou material i ja no ens ho creiem. També vetllem per la comoditat dels malalts, estem treballant amb cadires de rodes de ferro de fa més de 40 anys”

El sindicat CGT ha convocat durant tota la setmana aturades dels zeladors de l’hospital de Bellvitge, per tal d’aconseguir millores laborals i professionals i en la gestió del servei. Reclamen poder disposar de material més acurat per atendre millor els pacients, reforç de la plantilla i que s’implanti un model de funcionament més eficient

Pel que fa a l’avaluació dels riscos laborals, la delegada sindical assegura que “la darrera avaluació va ser de l’any 2015 i es va fer de forma global. Els zeladors no fan tots la mateixa tasca i per tant l’anàlisi que es va fer no és real perquè no contempla els perills reals”

Pel que fa a la plantilla de zeladors, des de l’Hospital asseguren que va creixent constantment d’acord amb les noves nessitats assistencials que es van incorporant, però des de la CGT asseguren que “hi ha una mancança de plantilla perquè cada cop hi ha més patologies, més maquinària i més proves a fer. I els zeladors són qui traslladen tots aquests malalts”.