L’atleta hospitalenca, María Vicente, comença asumir que es perd el que resta de temporada després de la greu lesió que s’ha fet aquest matí a Glasgow, en la primera jornada del Mundial de pista coberta.

Realitzant el salt d’alçada, Vicente s’ha trencat totalment el tendó d’Aquil·les i en el moment ella mateixa ha vist que la lesió és de gravetat.

La plusmarquista de Bellvitge viatjarà a Barcelona en les properes hores es posarà en mans del Dr. Puigdellívol per operar-se i començar la recuperació.

María Vicente, entre llàgrimes, però sencera, ha manifestat: “Estigueu segurs que tornaré més forta”.

L’esport espanyol i en particular l’atletisme ha rebut avui, amb la greu lesió de María Vicente, una de les pitjors notícies. L’atleta hospitalenca es perd el que resta de temporada i per tant tampoc hi serà competint en els Jocs Olímpics de París 2024.

  • Les federacions espanyola i catalana i el COE i el CSD han estat dels primers en donar ànims a l’atleta a través dels seus perfils de xarxes:

Real Federación Española de Atletismo: “Sólo podemos decirte que estamos contigo. Siempre. Mucho ánimo María Vicente”.

Federació Catalana Atletisme: “Aquest matí ens hem quedat glaçats amb les imatges que ens arribaven des de Glasgow. Molts ànims i força, María Vicente. De part de tot l’atletisme català”.

Comité Olímpico Español: “¡Mucho ánimo, María Vicente, estamos contigo! ¡Volverás más fuerte que nunca!”.

Consejo Superior de Deportes: “¡Estamos contigo, María Vicente! Por supuesto que volverás, y con más fuerza que nunca. Mucho ánimo, María”.

  • Diferents entitats esportives de la ciutat i l’àrea d’Esports de l’Ajuntament també han mostrat el seu suport:

L’Hospitalet Atletisme: “Estem amb tu, sempre, María Vicente”.

CE L’Hospitalet: “Estamos contigo, María Vicente! Seguro que volverás pronto y más fuerte. Molts ànims, campiona!”.

UD Unificación Bellvitge: “Se nos parte el alma. ¡Mucha fuerza y ánimo desde Bellvitge, María Vicente! ¡Volverás más fuerte!”.

Esports de L’Hospitalet: “Molts ànims, María Vicente! Desitgem que et recuperis aviat per continuar endavant com la campiona que ets. Una abraçada i molta força”.

  • Els representants polítics i partits també han enviat paraules d’escalf per a l’atleta:

Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet: “Muchos ánimos, María Vicente! Tu esfuerzo te ha llevado muy lejos y esta lesión solo te hará más fuerte. Te deseamos desde LHospitalet que te recuperes pronto. Estamos orgullosos de tu determinación, valentía y capacidad de superación”.

Pilar Alegría, ministra d’Educació, Formació Professional i Esports: “Te mandamos todo nuestro apoyo, María Vicente. Estoy segura de que habrá para ti otros muchos mundiales. Tienes un gran futuro por delante. Mucho ánimo con la recuperación. Te esperamos”.

Esquerra Republicana de L’Hospitalet: “Ànims i molta força, María Vicente! Et desitgem una ràpida recuperació, per tornar aviat a seguir aconseguint nous rècords i més èxits”.

Partit Popular de L’Hospitalet: “Ánimo María! Desde L’Hospitalet te enviamos todo nuestro cariño y admiración!”.