María Vicente s’ha quedat molt a prop de classificar-se per la final de llargada del Mundial d’atletisme de Budapest. L’hospitalenca ha aconseguit una marca de 6,59 metres, inferior als 6,61 que ha registrat l’última classificada per la final, Fatima Diame.

El concurs de l’atleta de Bellvitge ha estat de menys a més, amb un primer salt de 6,52 i un segon una mica inferior, de 6,49. En el darrer intent, María Vicente ha aconseguit la seva millor marca, 6,59, i ho ha fet amb un vent en contra d’1,4.

El vent ha estat, sens dubte, una de les claus de la jornada, ja que l’hospitalenca ha realitzat el seu millor salt en el pitjor moment possible. Amb un vent a favor o lleugerament en contra, segurament ara seria finalista. En aquest aspecte, les rivals de Vicente per entrar a la final han tingut una mica més de sort.

En qualsevol cas, queda clar que l’hospitalenca arriba en un bon moment a Budapest i a partir de dimecres disputarà el triple salt, prova on tradicionalment ha competit millor. No és, de totes maneres, l’especialitat de María Vicente, que enguany no disputa l’heptatló a causa de la lesió de la temporada passada i la falta de temps per preparar les combinades.