Aquest divendres arrencarà el campionat del món d’atletisme de pista coberta de Glasgow amb la presència de l’hospitalenca María Vicente. La de Bellvitge competirà en el pentatló i buscarà superar el seu rècord d’Espanya.

Una marca, els 4728 punts, que són la seva millor carta de presentació. Aconseguits fa un mes als X-Athletics d’Aubière, María Vicente arriba en un excel·lent estat de forma al mundial de Glasgow, com ella mateixa reconeix: “Estic bé, he pogut competir de forma regular i l’objectiu és estar a prop de les meves marques personals i, fins i tot, batre-les”, explica.

De moment, Vicente no vol parlar de medalles i de classificació. Ella està “feliç” ara mateix i no pensa a res més que superar-se a si mateixa. Malgrat això, no pot evitar riure quan se li recorda que igualar el seu rècord d’Espanya seria, molt probablement, sinònim de medalla: “Si ho veus així sí, però el cert és que prefereixo posar tot el focus en el meu esforç i en mi mateixa. Però clar, si això porta altres coses doncs no soc ximple”, diu entre riures.

Els 4728 punts aconseguits fa un mes haurien significat, al Mundial de 2022 de Belgrad, un bronze. A Glasgow la gran favorita serà l’actual campiona del món, la belga Noor Vidts, que precisament a la ciutat sèrbia va aconseguir la que encara és la seva millor marca, 4929 punts. Un registre al qual, de moment, María Vicente no s’ha apropat però mai se sap. L’hospitalenca, darrerament, està trencant registres en cada competició a la qual assisteix.

El Mundial de pista coberta de Glasgow serà de l’1 al 3 de març. María Vicente competirà només divendres. Durant el matí farà les tres primeres proves del pentatló, els 60 tanques, l’alçada i el pes. A la tarda tindrà lloc la llargada i els 800 metres.