El Mundial d’atletisme de Budapest comptarà amb la presència de l’atleta hospitalenca María Vicente. La de Bellvitge disputarà dues proves, salt de llargada i triple salt.

El debut serà aquest mateix dissabte, a les 12:25h, amb la classificació de la prova de llargada. María Vicente arriba com a 39 del rànquing mundial i, per tant, no és una de les favorites. Ara bé, la marca que es demana per accedir a la gran final, 6,80 metres, està a l’abast de l’hospitalenca.

De fet, fa poques setmanes, en el Campionat d’Espanya, va saltar 6,81, en una marca corregida després del polèmic mesurament que va afectar totes les participants. Per tant, María Vicente hauria de fer el seu millor salt per intentar estar entre les 12 finalistes, que es disputarien les medalles diumenge a les 16:55h.

Dimecres 23 d’agost arribaria el triple salt, prova on María Vicente és recent campiona d’Europa sub23. A les 19:10h tindria lloc la classificació i, en cas d’aconseguir el pas a la final, tornaria a competir divendres 25, a partir de les 19:36h.

Cal recordar que la temporada passada va ser la més dura de la carrera de María Vicente, ja que una lesió va fer que es perdés bona part de les competicions. Enguany, l’hospitalenca s’ha centrat en les dues especialitats de salt que domina, la llargada i el triple, aparcant de moment les seves participacions en l’heptatló.

Fotografia: Olympics