Canvia la gestió del bus a L’Hospitalet. Marfina, del grup Moventia, ha guanyat el concurs que ha fet l’AMB per gestionar les 13 línies de bus que passen per la ciutat. La durada del contracte és de 7 anys per un total de 300 milions d’euros que pagarà l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

A l’Entrevista d l’Informatiu n’hem parlat amb Eduard Minguillón, president del comitè d’empresa de Rosanbus qui ha dit que “la subrogació és garantida pels plecs del concurs i es garanteixen els llocs de treball. És una situació nova en 30 anys i per això el 90% dels treballadors mai havien patit aquest canvi i l’esperem amb il·lusió amb unes condicions millors però veient allò que ha passat amb altres canvis d’operadors tenim precaució sobre el que pot passar”.

Minguillón desitja que “no es repeteixin els problemes que hi va haver amb Avanza i que l’AMB hagi après la lliçó i ofereixin un bon servei. Queda clar que quan les empreses reben multes per un servei deficient són tant mínimes que no els esperonen a arreglar el problema que generen. Volem que es fiscalitzi el servei i no és tolerable que no es vigili la prestació que es dona”.

Les línies d’autobus de L’Hospitalet són utilitzades per 12 milions de persones cada any.