La Marea Pensionista de L’Hospitalet fa balanç de la seva primera dècada d’activitat, sempre reivindicativa, i es mostra satisfeta d’haver esdevingut una referència en aspectes essencials de l’Estat del Benestar, com l’actualització de les pensions i la defensa de la sanitat i els serveis públics.

Una exposició de fotos i un col·loqui al Centre Cultural Sant Josep han servit per celebrar aquests 10 anys de Marea Pensionista a la ciutat, armilles taronges que recorden que el sistema públic de pensions s’ha de defensar governi qui governi i, sobretot, evitar que es pugui privatitzar.

Miguel Ángel Hernández Silva, portaveu de Marea Pensionista de L’Hospitalet, ha declarat que “reclamem les pensions com un dret conquerit, molt més en aquest context de privatitzacions, que ens volen treure drets socials”.

La Marea Pensionista manté la vitalitat reivindicativa i aquest mes de març té convocades mobilitzacions per reclamar millores en l’atenció primària i la pujada de les pensions no contributives, una modalitat de prestació social, sobre tot pel que fa a la viduïtat, amb un biaix de gènere.

En el col·loqui al Centre Cultural Sant Josep, Prudenci Vidal Marcos, excoordinador de Marea Pensionista de Catalunya, ha destacar que “una persona que arriba a la viduïtat amb 600 euros no pot viure i atacarem fortament perquè les pensions no contributives s’equiparin al salari mínim”.

I Manuel Domínguez López, historiador del Centre d’Estudis de L’Hospitalet, va destacar que “hi ha una generació sorgida de l’antifranquisme i aquesta vitalitat i aquest compromís reivindicatiu és fruit d’haver crescut en una cultura de la lluita”.

La Marea Pensionista participa sempre en les concentracions solidàries mensuals a L’Acollidora, a la rambla Just Oliveras, i els dimecres es mobilitza alternativament als hospitals General de L’Hospitalet i de Bellvitge, en defensa de la sanitat pública.

L’exposició fotogràfica retrospectiva del 10è aniversari es podrà veure fins divendres d’aquesta setmana, a la sala d’actes del Centre Cultural Sant Josep.