El músic i productor Marc Parrot celebra els seus trenta anys de trajectòria musical. I ho fa amb amb l’espectacle “Turisme per la memòria”, que es farà el divendres 1 de març al Teatre Joventut en el marc del Barnansants.

L’espectacle reviu, a través de cançons i en ordre cronològic, el que ha estat el seu recorregut artístic. Per fer-ho ha comptat amb la col·laboració d’artistes com Roger Mas, Santi Balmes, Clara Peya i Iván Ferreiro, que han donat la seva visió de les cançons.

Abans de començar la seva carrera en solitari, Marc Parrot havia tret un disc amb el grup de pop-rock “Regreso a las Minas”, una experiència que qualifica de traumàtica pel que fa a la relació amb la indústria discográfica en un moment que buscaven professionalitzar-se.

 “Quan vaig començar la carrera en solitari hi vaig posar unes expectatives més de creixement personal i una involucració en tots els aspectes”, explica Parrot. “Això implicava pensar bé les cançons, fer unes lletres amb les quals em comprometés una miqueta a trobar fórmules i coses interessants, i que responguessin al neguit de fer coses”.

La música de Marc Parrot va començar amb un so molt més electrònic on predominaven els sintetitzadors, les caixes de ritme i les guitarres. Ara, el músic i productor de Sant Quirzé Safaja busca l’essència del missatge a través de la mínima instrumentació.

“Cada projecte l’afronto com una nova necessitat i, de fet, el motor és aquest i sempre ho será”, diu Parrot que també explica que, a través de les cançons, intenta reconciliar-se amb un entorn amb el qual ha de conviure i interactuar i que, alhora, això sigui “aliment espiritual”.