Manuel Carmena ha estat una de les convidades destacades de la present edició de FiraGran, el saló de la gent gran de Catalunya, que se celebra a La Farga Centre d’Activitats, fent una conferència sobre vellesa, juntament amb la periodista Milagros Pérez Oliva.

La magistrada i excalcaldessa de Madrid ha recordat que la gent gran ha de tenir el seu paper destacat: “És la societat la que ens arracona però nosaltres seguim sent els mateixos, el més greu és que s’està menystenint el talent sènior, el talent de l’edat, la societat no pot perdre tot el que nosaltres sabem i el que hem viscut”.

Per a Manuela Carmena “som tant necessaris que no podem despistar-nos, som la primera generació important de vells en la societat espanyola, estem per darrera Japó, i diuen que d’aquí 20 a 30 anys serem el país amb més gent gran i debem ser líders”.

Carmena ha recordat el seu passat per la ciutat, durant un temps va viure al barri de Granvia Sud on excercia d’advocadessa: “Sempre m’agrada recorda-ho” ha afegit l’exalcaldessa.

Durant la segona jornada de FiraGran s’ha presentat l’acte “Per un envelliment digne. Defensem, els nostres drets!”, concentració que es farà a la plaça Sant Jaume de Barcelona el pròxim 1 d’octubre a partir de les 12h. Aquest acte reivindicatiu compta, per primera vegada, amb el suport de nombroses entitats de gent gran, partits polítics, sindicats i administracions, així com altres organitzacions de la societat civil i cultural catalana.

FiraGran tanca portes aquest divendres amb la festa de celebració dels 25 anys del Saló de la Gent Gran divendres, 31 de maig, a partir de les 18 hores.

Al matí i com és habitual, tindrà lloc la caminada pels carrers i parcs de L’Hospitalet, a partir de les 10 h.