L’Hospitalet compta amb un dels 100 millors escaperooms del món, segons el rànquing TERPECA, els premis de referència del sector a nivell mundial. Es tracta de Malum, un joc de temàtica paranormal que es pot visitar al número 92 de la Carretera del Mig, a la zona industrial de la ciutat, i que és el projecte de dos joves de la ciutat apassionats pel gènere de terror.

L’Alejandra Toro García és una de les fundadores de Krematorium Escape Room i una de les dissenyadores de Malum. Alejandra ha explicat que “és com viure una pel·li de por, però amb tu com a protagonista. I fins aquí puc llegir…”.

A Malum els participants han de trobar eines, objectes i pistes per anar superant proves diverses i anar avançant per diversos espais ambientats en els tòpics dels fenòmens paranormals i del gènere de terror.

És un escape room no lineal, els espais no queden clausurats a mesura que avança el joc, sinó que els participants s’hi poden moure i replantejar l’estratègia. Un altre valor afegit és l’experiència immersiva, amb aparicions sobtades de personatges terrorífics, esglais i sorolls esfereïdors.

Acompanyem els participants

Hem acompanyat un grup de joves de Bellvitge que ha fet aquets escape room. La Iciar ha destacat que “l’ambientació és molt realista, també pel fet d’incloure actors, cosa que fa que passis molta por, però que sigui guai”. I l’Arnau ha assenyalat que “si et quedes bloquejat en alguna prova t’ajuden però ho fan de manera immersiva, que a d’altres llocs es nota molt que t’estan ajudant i aquí ho han fet de forma molt natural”.

L’Alejandra i el Brian, i el seu company, van adquirir fa dos anys un antic garatge de la Carretera del Mig per dur a terme un projecte que no només és la seva empresa, sinó el vehicle que dona via a la seva passió. L’Alejandra ha explicat que “ens hi vam engrescar perquè ja teníem una història en el món dels escaperooms i van decidir d’endinsar-nos una mica més encara en la foscor i així va sortir Malum”.

L’Alejandra i el Brian ja tenien un escape room a Barcelona i, a la instal·lació de la Carretera del Mig, a banda de Malum, tenen previst oferir-ne un altre, també de temàtica paranormal i de terror.