La Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de L’Hospitalet (FAVL’H) ha celebrat aquest dissabte la seva XXXI Assemblea General a l’espai de l’Associació Veïnal L’H Centre. Aquesta era una assemblea ordinària, però el fins ara president de la federació, Manuel Piñar, ha presentat la seva dimissió durant l’acte.

Piñar, que fa 25 anys que lidera l’entitat, ha al·legat qüestions personals i de salut, que l’obliguen a fer un pas al costat, però que ho veu “com una gran oportunitat perquè noves veus entomin aquesta responsabilitat”.

Les associacions de Veïns han votat el relleu a la presidència, amb tan sols una candidata, proposada per la mateixa junta directiva. Aquesta ha sigut Maite de la Concha, que és la representant de l’associació de Veïns del Districte 4 (La Florida) i actual Vocal de la federació. Tot i les discrepàncies d’alguns representants de les associacions, que han manifestat “creure que hi ha hagut una falta de transparència democràtica”, en la convocatòria de la dimissió i l’elecció d’una nova presidenta, de la Concha ha estat escollida per majoria, amb vuit vots a favor, dos en contra i una abstenció.

La nova presidenta ha volgut lloar la feina feta pel seu antecessor durant més de dues dècades al capdavant de la federació, i ha agraït la confiança dels seus companys representants de les associacions que li han demanat que assumís el càrrec. El president sortint ha recomanat paciència a la seva successora “perquè a vegades les coses no surten com un s’espera” i que recordi “que cal ser inflexible amb les administracions, però flexible amb tots aquells que formen part de la federació”.

En aquest sentit, la nova responsable de la Federació de Veïns i Veïnes de la ciutat, ha volgut remarcar que “continuaran demanant a les institucions que posin els recursos per cobrir les carències dels barris” en qüestions com la seguretat, la neteja, i l’ordre o en la defens de la salut pública a L’Hospitalet.

A banda del nomenament d’una nova presidenta, durant l’Assemblea General, l’entitat ha escollit a “Moad Ezzanoui” com nou secretari, i s’han aprovat l’informe de gestió i l’estat de comptes, a més del pla de treball per a 2024 i 2025.