El 14 de Novembre es va iniciar el dispositiu policial TETRA a la zona de Blocs Florida-Les Planes. A l’espai de l’Entrevista de l’Informatiu, Maite de la Concha, presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes Districte IV valora la seva aplicació i apunta a quines són les necessitats més urgents al barri.

Segons les primeres dades que han fet públiques els Mossos d’Esquadra, durant la primera setmana del dispositiu TETRA  s’han fet més de 700 identificacions i 21 detencions. A més, els fets delictius han disminuït un 15% des de la seva posada en marxa. En aquest sentit, De la Concha afirma queels veïns estan molt contents perquè ja es nota l’aplicació d’aquest dispositiu policial. La Guàrdia Urbana i els Mossos fan bé la seva feina, només necessitaven de més efectius”.

Més enllà de les mesures policials, “també és necessari apostar per d’altres tipus de mesures com les urbanístiques que poden ajudar a la millora del barri”. És el cas dels mediadors nocturns una figura que segons explica Maite de la Concha “és important pel descans dels veïns.”

El milió d’euros en forma de subvenció provinent de l’AMB “és molt necessari perquè les entitats del barri puguin seguir fent la seva feina en relació a l’atenció a la joventut, la salut i la infància. Ho estem demanat des de l’any 2018”.

D’altra banda, tot just fa una setmana des de l’entitat es van reunir amb l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i la regidora del districte Lola Ramos. Una trobada on “hem de reconèixer que les accions posades en marxa del Pla Integral funcionen molt bé des del punt de vista social i educatiu. Però s’estan incomplint els compromisos urbanístics com ara la remodelació dels passadissos dels blocs o convertir l’avinguda de Catalunya en un cinturó verd i més agents cívics”.