L’Associació de Veïns (AAVV) de La Florida té nova presidenta. Es tracta de Mª Dolores Jiménez, veïna del barri des de fa més de 25 anys i vinculada a l’associació des de fa més d’una dècada. Pren el relleu d’una Junta que ha estat al capdavant de l’associació durant 40 anys, amb l’objectiu de seguir treballant pel barri.

Jiménez es planteja aquest nou repte amb moltes il•lusions i ganes “de fer-ho com a mínim la meitat de bé que els nostres predecessors, perquè millor seria impossible”. En aquesta nova etapa es mantenen les diferents vocalies de Joventut i Dones, entre d’altres, i es treballarà amb la col•laboració dels antics membres de l’associació.

Mª Dolores, veïna del barri des de fa 25 anys, va néixer al barri de Can Serra però sempre ha estat vinculada sentimentalment a La Florida “on ja vivia la meva àvia” . De ben jove havia estat vinculada al grup de joves de la mateixa associació i ha treballat pel barri des del voluntariat.

Una de les novetats de la nova Junta és que s’ha inclòs a dues dones que provenen d’altres països com a “clar reflexe de la realitat del barri. Una noia llatina i una àrab. Això és molt positiu pel barri perquè és una forma de conèixer-nos els uns als altres. A més, la majoria de membres d’aquesta junta som dones i creiem que és important que nosaltres també treballem per La Florida”.

Entre els objectius segons Jiménez, “seguir fent les activitats que fèiem fins ara i que el Centre Ana Diaz ens ha permès ampliar. Volem seguir reivindicant la lluita per l’educació i la Sanitat, sobretot per l’habilitació del CAP de Florida Sud”

La nova Junta està actualment treballant en l’elaboració d’un pla de treball pel proper any. Jiménez afirma que “sobretot volem treballar per la Joventut perquè estimi el seu barri i que sàpiguen que l’associació els dona suport”

Abans i després del Centre Ana Diaz

El barri venia reivindicant des de 1979 la necessitat d’un centre cívic com el Centre Ana Diaz, inaugurat a principis d’aquest any. La nova presidenta ha explicat que des de la seva inauguració “hi ha més persones que s’apropen a l’AAVV perquè també podem oferir més activitats. Hem augmentat en un 25% el nombre de socis. Fem castellà per a noies àrabs, manualitat, guitarra, hip-hop, gimnàstica per a totes les edats i informàtica, entre d’altres.”

Aquest nou centre, “en un barri tan petit i densament poblat permet que molts veïns, que abans vivien més al carrer, hagin trobat un espai que ha donat una sortida a questa situació” Encara estan presents els aldarulls de l’estiu passat al barri. Un incidents que segons Jiménez “van ser puntuals, dels que vam aprendre i que creiem que no es tornaran a repetir”