“Portem setmanes dures i amb molta càrrega de treball. Molta càrrega emocional i psicològica”. Així resum el metge hospitalenc Juan Carlos López la seva experiència a una UCI de l’Hospital de Bellvitge en la crisi sanitària de la Covid-19. Ha estat al capdavant d’una unitat amb 10 pacients en estat crític.

Juan Carlos López fa 15 anys que treballa a l’Hospital de Bellvitge. Es va especialitzar en medicina intensiva, i per tant, sempre ha estat a les unitats de cures intensives, les UCI. Però mai havia viscut una experiència semblant a la d’aquesta crisi sanitària

“Ha estat una experiència única que, per desgràcia, hem hagut de viure” explica Juan Carlos López. Al vídeo (veure a la part superior) explica com algunes defuncions de pacients li han marcat i l’han fet reflexionar sobre la vida.

Aquesta crisi sanitària ha fet valdre la feina que es realitza a les UCI on treballen metges intensivistes com el Juan Carlos López. “Hi ha molta gent que desconeix que la medicina intensiva és una especialitat a Espanya que s’estudia durant cinc anys”. A Juan Carlos li agrada recordar la frase d’un amic per explicar que fan les UCI. “És l’hospital de l’hospital. Quan el pacient està crític, la resta d’especialistes venen cap a nosaltres”.

En les darreres setmanes ha baixat el nombre de pacients de Covid-19 que han ingressat a l’Hospital de Bellvitge. Això li ha donat un cert respir al Juan Carlos López i també ha suposat que traslladin la unitat on treballa a un altre espai. L’Hospital de Bellvitge està alliberant unitats de la Covid-19 per així recuperar l’activitat quirúrgica habitual.

Tot i les millores en la xifra de contagiats per la Covid-19, el Juan Carlos recorda la importància de respectar el confinament perquè no hi hagi cap rebrot.