Una taula de skate es converteix en el suport ideal perquè un grup d’artistes urbans creïn obres úniques que es poden veure al Centre Cultural La Bòbila. L’exposició “Digerible.com Skate Art” es pot visitar fins al 20 de setembre.

Gerson Ruiz té una llarga trajectòria a galeries d’art i fa 12 anys es va decidir a crear una comunitat a internet amb l’objectiu de preservar una cosa tan intangible com l’art urbà. Durant els seus passejos per buscar expressions d’art, Gerson Ruiz es trobava sovint amb persones grans o jubilades que feien fotos dels murals i les penjaven a les xarxes socials. Va ser llavors quan es va proposar crear l’espai web Digerible.com per tal de poder aplegar totes aquestes fotografies.

Un pas més d’aquest projecte va ser demanar a un nodrit grup d’artistes que intervinguessin una taula de skate convertint-la, així, en una obra d’art original. En total hi van participar 180 artistes que van exposar les seves obres l’any passat a l’Institut Francès. Ara, al Centre Cultural La Bòbila se’n pot veure una petita selecció. Hi ha peces d’artistes com Erre, Seta Bcn i El Xupet Negre. També, de l’artista urbana Megui, que era la primera vegada que utilitzava una taula de skate com a suport. “Ho vaig trobar interessant perquè era treballar en un suport diferent” diu l’artista.

Una de les peces que més crida l’atenció és un monopatí amb forma de llop, obra de l’artista Julien Deniau. “Treballo des de sempre amb taules de skate perquè era skater” explica l’artista que fa uns anys va començar a crear autèntiques escultures.