Infants de diferents escoles de Collblanc-la Torrassa han participat en una partida d’Scrabble amb un objectiu molt concret: formar paraules relacionades amb el patrimoni històric i arquitectònic del districte. L’activitat, organitzada pel L’Hescarràs -el Club d’Scrabble de L’Hospitalet- i la Coordinadora AMPAs Endavant, vol donar a conèixer el barri als més petits i fomentar-ne la inclusió.

En la partida, els nens i nenes han trobat el nom de monuments, llocs i edificis com ara el parc de la Marquesa, el teatre Joventut, o l’antiga Torratxa, amb els quals han descobert d’una manera lúdica i divertida el seu entorn.

La Cristina Bassons, presidenta de L’Hescarràs, explica que “durant la partida indiquem set lletres i els infants han de trobar una paraula sobre algun element del patrimoni que ells puguin identificar. Practiquen català i matemàtiques -perquè hauran de comptar els punts- i a més aprenen sobre patrimoni”.

Però més enllà de l’aprenentatge, l’activitat també vol ser un instrument per fomentar l’arrelament al barri i la cohesió social d’infants i les seves famílies.

Així, la Maday Rivero, membre de la Coordinadora d’AMPAS Endavant, “si coneixen el seu entorn el valoraran més i en tindran més cura. Es tracta d’una eina d’inclusió perquè amb l’activitat es troben canalla i famílies de diferents escoles i cultures”.

La iniciativa és una de les activitats vinculades al Concurs de Còmic i Dibuix de Collblanc-la Torrassa. Un certamen que recull obres que mostren monuments o edificis històrics del districte. Els infants i joves que hi vulguin participar tenen temps de lliurar els seus treballs fins el 13 de maig.