El dijous 8 de juny, diada del Corpus Christi, L’Hospitalet recupera la tradició de ‘l’ou com balla’. Fins les 19h, tothom que s’acosti a la font dels Jardins de Ca n’Arús, al barri Centre, pot gaudir d’aquest costum d’origen religiós. 

Tot i que a L’Hospitalet el Corpus Christi no és dia festiu, l’entitat Gent de Pau sí commemora la tradició de fer ballar un ou a sobre d’un brollador, un costum propi d’aquesta diada. Aquest any la font escollida és la dels jardins de l’equipament municipal de Ca n’Arús, a tocar de la Rambla de la Marina. Durant dècades també s’ha fet ballar un ou a la font de la plaça de Mossèn Homar.

No hi ha una explicació concreta sobre el perquè d’aquesta tradició de fer ballar un ou aprofitant la força de l’aigua dels brolladors. Sembla que es va començar a fer a la Catedral de Barcelona i la data que figura en costumaris catalans es la del 1637.

L’ou que es fa ballar està buit, cosa que facilita que giri a sobre del sortidor de l’aigua i sembla que balli.

La festivitat del Corpus Christi d’origen religiós, canvia de data cada any, pel fet que es calcula sobre la base del calendari lunar.