La plaça de la Bòbila i els seus voltants han tornat a ser aquest cap de setmana protagonistes d’un operatiu policial per tal d’aturar la venda ambulant sense permís. És el quart de setmana consecutiu amb actuacions similars a la zona.

En concret, durant el darrer mes s’han dut a terme 344 identificacions, s’han fet 163 decomisos de gènere i s’han interposat 387 denúncies per no dur el títol de transport. L’operatiu han estat accions conjuntes de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet, Mossos d’Esquadra, Policia Local d’Esplugues i el servei de seguretat del Metro i interventors d’AMB.

L’actuació ha estat celebrada per l’Associació de Comerciants de Pubilla Cases, que demanava aquest tipus d’accions des de fa temps. En concret, la seva presidenta, Marisa Pozo, explicava que “el problema del top manta era que els productes en moltes ocasions provenen de contenidors i, tal com estava muntat, generava molta decadència i inseguretat al barri, donava una molt mala imatge”.

Per part del veïnat, divisió d’opinions. Alguns també celebren l’actuació, com Roberto Pérez, que explicava que “el top manta fa malbé el barri”. Una altra veïna, Manuela Bravo, es mostra comprensiva amb els venedors ambulants “perquè han de treballar i menjar” però lamentava que moltes vegades impedien el pas dels vianants. Per últim, Olga Martí considerava que era “una situació complicada ja que en molts casos són gent que no tenen menjar i viuen com poden”.

Els venedors, per la seva part, demanen regularitzar la seva situació ja que, segons diuen, aquesta font d’ingressos és clau per al seu dia a dia. “M’agradaria que l’Ajuntament ens facilités un lloc per poder vendre”, diu María Fernández. “Amb el que venem aconseguim menjar alguns dies, encara que només siguin dos o tres”.

Els operatius policials per aturar la venda ambulant a la plaça de la Bòbila es van iniciar el passat dissabte 21 d’octubre i s’han allargat durant quatre caps de setmana.