De tots és sabut que el Nadal és temps de consum. Aquest fet fa que molts productes s’encareixin. L’OCU, que analitza els preus dels productes alimentaris típicament nadalencs, ha alertat que aquest Nadal s’espera que els preus siguin similars als del 2022. Però cal recordar que l’any passat el cost d’aquests productes va arribar a màxims històrics i que, per tant, s’espera un Nadal caríssim.

Per posar alguns exemples, el xai, el lluç i els percebes han pujat un 50% en els darrers 8 anys. Enguany, les cloïsses són un dels aliments que més s’han encarit.

Davant de la pujada de preus del aliments, i en general de les compres de regals de tot tipus, l’OMIC de L’Hospitalet recomana un consum racional i responsable que respongui a les nostres necessitats reals. “Cal tenir la ment freda, quan comprem”, diu el responsable de l’OMIC Rafael Gallardo.

L’OMIC també proposa comparar preus, no abusar del crèdit de les targetes i fer un consum de proximitat. La pàgina web de Nadal de l’Ajuntament especifica alguns consells més que passen per la compra de proximitat i sempre que sigui possible, sostenible i solidària; i per l’adquisició de productes que vetllin pel reciclatge, per tenir cura del medi ambient i dels animals i per l’estalvi energètic.

Reclamacions a l’OMIC

L’OMIC també recorda que és molt important guardar el tiquets de compra i la publicitat dels productes de cara a una possible reclamació.

L’OMIC dona suport per fer reclamacions o denúncies a establiments. Recomana, però, que primer es faci una reclamació per escrit en el mateix comerç i en cas de no tenir resposta o no està d’acord amb aquesta, acudir a l’OMIC.