Lolita Flores és l’encarregada de donar el tret de sortida el 20 de gener a la nova programació d’arts escèniques a L’Hospitalet amb el muntatge “Poncia”. És només un dels noms propis que passaran pel Teatre Joventut i l’Auditori Barradas fins al mes de maig.

Fins al maig, pel Joventut també hi passarà Josep Maria Flotats amb “La Disputa” ( 5 d’abril, Teatre Joventut), un tête a tête entre Voltaire i Rosseau, dos dels filòsofs més importants del segle XVIII. I destaquem dos muntatges basats en fets molts recents. D’una banda, “Jauría” de Jordi Casanovas (16 de febrer, Teatre Joventut) que s’estrena amb actors catalans i que està creada a partir de les declaracions dels cinc acusats  i la denunciant del judic de La Manada. De l’altra, “Altsasu”(14 d’abril, Teatre Joventut) , una ficció documental sobre els fets que van passar al 2016 quan una baralla a la sortida d’un bar on s’hi veuen implicats veïns i dos guàrdies civils acaba sent considerada delicte de terrorisme.

De la programació també destaca “La plaça del diamant” (9 de febrer, Teatre Joventut), una producció del Teatre Nacional de Catalunya que, d’aquesta manera, trepitja territori. I no podia faltar el Barnasants. El Teatre Joventut donarà el tret de sortida d’aquest festival de cançó d’autor amb el concert de Les Kol·lontai (26 de gener, Teatre Joventut). I l’Auditori Barradas agafarà el relleu amb Carles Dènia (18 de febrer, Auditori Barradas) i Carmen París (10 de març, Auditori Barradas). Dos artistes acostumats a actuar en  espais més grans, i que aquí apostaran per formats més íntims.

El Joventut viurà també molts aniversaris. Cesk Freixas ( 4 febrer, Teatre Joventut) celebrarà 20 anys de trajectòria musical i Marc Parrot 30 (1 març, Teatre Joventut). També veurem a la pianista Clara Peya (17 març, Teatre Joventut) amb el seu nou disc “Corsé” i un artista que no falla gairebé mai, El Brujo amb “El alma de Valle Inclán” (26 abril, Teatre Joventut).

Les taquilles del Teatre Joventut estaran obertes el 18 i 19 de gener de 18 a 20h per poder comprar presencialment les entrades i abonaments. 

Dansa Metropolitana, de l’1 al 17 de març 

Dins el marc del festival Dansa Metropolitana, el Teatre Joventut presentarà dues mostres representatives de l’escena nacional i internacional. D’entrada, “La ciudad de los otros” de la companyia colombiana Sankofa Danzafro (9 de març). Després, el ballarí assentat a L’Hospitalet, José Manuel Álvarez portarà el seu nou espectacle “Muerdelimones”, en el qual barreja flamenc i electrònica (16 de març). 

Per la seva banda, l’Auditori Barradas acollirà “El duelo del hombre” de la companyia Iván Góngora (17 de març), un espectacle en el qual s’uneixen la dansa, el flamenc, la música i la poesia. 

El programa Taquilla Inversa ha conversat amb el responsable de programació del Teatre Joventut i l’Auditori Barradas, Josep Lluís Marcè.