La seu del Pla integral les Planes-Blocs Florida s’ha traslladat a la plaça de la Llibertat número 5, al barri de la Florida. Aquesta nova ubicació acull l’equip tècnic i també disposa de dues aules de formació per a les activitats de les entitats. L’horari d’atenció al públic és els matins de dilluns a divendres, de 9:30 a 14 hores, i les tardes de dilluns a dijous de 16 a 18:30 hores.

El Govern municipal esta iniciant la redacció d’un nou pla integral a la ciutat que arribi als barris de la zona nord de L’Hospitalet i incorpori l’experiència de l’actual Pla Integral de les Planes-Blocs Florida i de les actuacions anteriors al territori, com van ser el Pla Integral la Florida-Pubilla Cases i el Pla Integral Collblanc-la Torrassa.

És per aquesta raó que s’ha ampliat l’equip professional per fer front a aquesta ampliació de feina i s’ha trasllat a la nova seu amb espai per a tot el personal.

Lluís Esteve, coordinador Plans Integrals municipals, ha explicat que “l’oficina del carrer del Llorer, que fins ara havia estat la seu, s’ha quedat petita i per aquest motiu ens hem traslladat a la plaça de la Llibertat que és l’epicentre de tota la zona nord de la ciutat. Disposem d’una nova oficina amb millors condicions per les treballadores i també de diverses sales de formació per tal que les entitats del territori puguin fer un treball en xarxa i que puguin utilitzar aquestes instal·lacions per les seves activitats que estan lligades als plans integrals”.

Les persones interessades en contactar amb l’Oficina del Pla Integral ho poden fer a través del telèfon 93 404 96 89 i del correu plablocsflorida@l­-h.cat. A més es pot fer el seguiment de l’estat d’execució de les accions realitzades a través del portal L’H on.

El local del carrer del Llorer, que fins ara ha estat la seu de l’oficina tècnica, es mantindrà obert per a fer activitats comunitàries de les entitats en col·laboració amb el Pla integral del barri.

Nova Llei de barris

El Parlament de Catalunya va aprovar fa un any una nova llei de barris que la Generalitat ha de desplegar a través de la creació d’un fons econòmic que doni suport als projectes que proposin els municipis.  L’Ajuntament treballa per redactar de forma participativa i amb les entitats i el veïnat un projecte per presentar accions de millorar per els barris de Collblanc, la Torrassa, la Florida, les Planes i Pubilla Cases a aquestes convocatòries.

Lluís Esteve, ha assenyalat que “una d’aquestes convocatòries és Barris amb futur i l’altre és el desplegament de la nova llei de barris. Ja ens estem preparant des d’aquesta oficina per tenir un bon projecte per poder guanyar aquests concursos que la Generalitat properament treurà per finançar projectes comunitaris als barris de la zona nord de la ciutat”.

Esteve ha afegit que “tenim l’experiència del Pla Integral Les Planes-Blocs Florida amb el qual hem construït amb la ciutadania 60 accions a desenvolupar fins al 2030 que està donant un bon resultat. Ja tenim 45 accions que estan en marxa i per tant la primera previsió és dimensionar aquestes accions en el conjunt del territori. Inicialment cap al barri de la Florida i posteriorment en funció del finançament de la nova llei de barris extendre’ls en el conjunt de la zona nord de la ciutat”.