L’Oficina Jove de L’Hospitalet commemora el 8M al llarg de tot aquest mes de març. Ho fa amb un ampli programa d’activitats i tallers que posaran el focus en el paper de la dona en el món de l’art i la cultura. A més a més, a través del perfil d’Instagram @joventutlh, els i les joves joves poden donar la seva opinió i punts de vista sobre les injustícies del sistema patriarcal i la prevenció de les violències masclistes i LGTBI-fòbiques.

Per reivindicar que les dones han tingut i tenen un paper fonamental en el món artístic i cultural,  s’ofereixen actuacions musicals, representacions teatrals, espectacles de dansa i monòlegs. Una programació variada on les dones son les protagonistes, no només la jornada del 8 de març, sino tot el mes de març.

Paral·lelament, del 7 al 22 de març l’exposició “Art en femení”  estarà oberta al públic a l’Auditori Barradas, en la que han participat joves artistes, col·lectius i instituts de la ciutat, amb obres realitzades amb perspectiva de gènere.

Quant a les activitats d’emancipació juvenil, l’Oficina Jove ofereix atenció individualitzada sobre mobilitat internacional, el 18 de març; un espai de coach motivacional on poder expressar les pors, les inquietuds o els dubtes respecte al futur, els dijous 7 i 21 de març; i un espai per trobar la vocació, on professionals ajudaran el jovent a apropar-se als seus objectius acadèmics i laborals, que serà el 14 de març.