Abans que comenci el pròxim curs escolar l’antiga seu del Casal de Gent Gran de l’Ermita, al barri de Bellvitge, es transformarà en un nou punt del servei municipal d’atenció i orientació per als joves amb més de 400 metres quadrats.

L’Ajuntament ha iniciat ja els treballs per adequar el nou local del carrer de l’Ermita de Bellvitge, 40, amb un cost de 627.178 euros i un període d’execució previst de sis mesos.

Segons ha explicat la regidora de Joventut, Laura García Manota, l’antiga Casa dels Cargols de la Torrassa s’havia quedat petita i “amb les noves instal•lacions guanyarem en espai, accessibilitat i en capacitat a l’hora d’oferir a més jovent un servei d’acompanyament.”

Com a novetat, en aquest espai, de 430 metres quadrats, s’habilitarà un espai polivalent i una zona de treball oberta que permetran ampliar l’oferta actual de cursos i tallers. L’objectiu és que a les tardes pugui esdevenir un espai de trobada per a joves de la ciutat similar al de l’edifici de Ca n’Arús.

Laura García Manota ha afegit que “els i les joves estan vivint un moment molt complex en què necessiten acompanyament tant en l’àmbit educatiu com professional. Però també hem de poder parlar d’altres temes que els preocupa com la salut mental o sexual”.

La Casa dels Cargols continuarà formant part de la xarxa de recursos de la Regidoria de Joventut per vetllar pel benestar dels joves durant el seu procés d’emancipació, creixement personal, professional, social, i la mobilitat internacional.