L’Oficina Antifrau de Catalunya ha atorgat la condició de persona informant protegida el caporal de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet que va denunciar les oposicions a superintendent del cos per una presumpta manca d’imparcialitat. L’Oficina Antifrau també investigarà si la suposada demanda interposada contra el denunciant del procés selectiu respon a un “acte d’intimidació o represàlia”.

El candidat de les oposicions a superintendent que va denunciar el procés hauria estat, aquesta vegada ell, denunciat per “presumptes irregularitats administratives en el seu nomenament”.

Segons publica El Periódico, tot i que ni la Fiscalia ni els jutjats tindrien constància de la denúncia, la informació va transcendir durant la reunió que el tinent d’alcalde de Seguretat, Mobilitat i Recursos Humans, Jesús Husillos, va mantenir amb els portaveus dels grups municipals després del registre que la UDEF -la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional- va fer a les dependències de la Guàrdia Urbana.

En el passat ple de juliol, la portaveu del Partit Popular, Sonia Esplugas, va preguntar si la demanda es tractava d’una represàlia, un fet que Husillos va negar i que ara l’Oficina Antifrau vol verificar.

És per això que, a través d’una resolució que ha avançat la periodista Anna Punsí, l’Oficina requereix a l’Ajuntament que “enviï els expedients i justifiqui que les mesures adoptades no estaven vinculades de cap forma a la informació proporcionada”.

L’Oficina Antifrau també sol·licita a l’Ajuntament que “comuniqui qualsevol acte administratiu i/o instrucció de servei que es dicti i que afecti, directament o indirecta, la persona informant”.

El nomenament de Ramon Dosaigües com a superintendent de la Guàrdia Urbana, la nova figura que havia de comandar el cos, va quedar aturat de manera cautelar per la jutgessa del Jutjat Contenciós número 10 de Barcelona fins que no se celebri el judici per unes presumptes irregularitats en la selecció d’aquesta plaça.

Actualment, l’extinent d’alcalde de Convivència i Seguretat, Pepe Castro, i el propi Ramon Dosaigües estan sent investigats per un delicte de tràfic d’influències.

El sindicat policial SPL-CME també va impugnar el procés, argumentant que la designació de Dosaigües no va ser “gens clara” i que, a més, es tracta d’un nou càrrec innecessari.