Un veí del barri de la Torrassa va localitzar dimarts un voltor al terrat de l’edifici del carrer Albareda 12. El veí ha alertat a la Guàrdia Urbana que s’ha posat en contacte amb Agents Rurals. L’animal ha volat per diferents terrats i els agents encara no l’han pogut capturar. L’especialista hospitalenc en aus Ricard Gutiérrez ha explicat a L’Hdigital les possibles raons que han portat a l’animal a L’H.

El voltor s’ha desplaçat per diferents terrats del carrer Albareda, als números 14 i 24 i després al número 123 de la carretera de Collblanc. Dimecres se l’ha vist volar però no s’ha pogut concretar en quin punt es troba.

Els Agents Rurals, que tenen la competència en la captura d’aquest tipus d’animals protegits treballen encara per poder capturar el voltor. Però la dificultat d’accés als punts elevats on s’ha posat ha fet impossible fins ara la seva captura.

Ricard Gutiérrez, especialista hospitalenc en aus i autor del blog LH Natura ha explicat que és estrany trobar un voltor a L’Hospitalet però que no és la primera vegada que succeeix. “Fa dos anys ja vam veure un altre”, ha dit.

Després de veure a l’animal, Ricard Gutiérrez afirma que és un voltor subadult que ha arribat a L’Hospitalet degut a les fortes ventades de principis d’any. “Quan l’animal ha vist que s’apropava a la costa, per instint ha parat. L’Hospitalet està molt a prop de Collserola. Per a l’animal, terrat de la ciutat és un punt més de la serralada”.

Gutiérrez afirma que l’animal està en bon estat i que els voltors poden estar molt de temps sense menjar. “Esperarà a tenir bones condicions climàtiques i vent favorable per desplaçar-se de nou cap a l’interior de Catalunya”, ha explicat.

Els voltors són aus carronyeres que no ataquen animals vius. Recorren grans distàncies buscant menjar. A l’hivern, si no troben menjar a les muntanyes, poden desplaçar-se a muntanyes pròximes a la costa com Montserrat o al Garraf. “És més difícil que arribin fins a la costa, però pot passar”.

Aquest especialista en aus considera que pot haver-hi diverses raons perquè un voltor arribi a una ciutat com L’H. “Potser l’animal està dèbil perquè no troba aliment i llavors li costi volar. Potser està ferit. O potser, també, que sigui un exemplar jove, que són més propensos a divagar”.