El Festival Ciència a Escena es va tancar aquest diumenge amb la representació de “El bosc”, una obra per a tota la família que va reunir desenes de persones a l’Auditori Barradas.

Durant aquests dies, el Festival Ciència a Escena ha portat a L’Hospitalet espectacles amb contingut científic i formatiu. En concret, enguany ha comptat amb quatre obres: “Mag Stigman”, “La teta lisa”, “Demèter” i la mencionada “El bosc”.

“La veritat és que estem molt contents, jo crec que és l’edició en la qual hem tingut més públic”, explicava Ariadna Cruz, directora de l’Auditori Barradas i membre de Pèssics de Ciència, el projecte principal on s’emmarca aquest festival.

“Hem tingut molta varietat d’espectacles, sempre busquem que sigui així. Hem tingut màgia, un monòleg, un espectacle interactiu amb vídeos i ‘El bosc’, que és teatre més clàssic però que amb aquests titelles gegants era molt espectacular”, comentava Ariadna Cruz.

I és que l’obra amb la qual es va tancar el festival, “El bosc”, va agradar molt als presents. Amb un Auditori Barradas pràcticament ple, les famílies van gaudir de la història de la Mariona i de la seva cerca d’una papallona tropical a Catalunya, amb l’objectiu de fer-se famosa. “Però dintre del bosc descobreix que ser famosa no és tan important i que allò que val la pena és estudiar i esforçar-te per poder dedicar-te a allò que t’agrada”, explica la Queralt Borja, actriu que representa la Mariona.

Però l’obra, sens dubte, destaca pels animals, tots amb la seva veu i personalitat i representats per titelles. Miguel Uriz i Josep Sucarrats donen vida a diferents espècies autòctones de Catalunya i a la famosa papallona. Els infants ho tenien clar i tots explicaven que el que més els havia agradat eren aquests animals i, en especial, l’oca: “Perquè es posava a parlar de coses que no tenien cap sentit”, explicava la Sigrid Junquera, una de les nenes presents al Barradas.

El Festival Ciència a Escena ja ha finalitzat però els actes del programa Pessics de Ciència continuaran durant les pròximes setmanes en un any molt especial, ja que se celebra el vintè aniversari del projecte.