Si sou usuaris del metro i aneu sovint a Barcelona potser us heu fixat en un mural que trobareu a l’andana de la línia 3 a la parada de Diagonal. És obra de l’artista hospitalenca Aitana Giráldez. Ha estat també l’encarregada de pintar el mural que trobareu a la Biblioteca de la Florida.

Giràldez va començar a dibuixar de ben petita. La jova il·lustradora explica que “quan va agafar un llapis als tres anys”, ja va començar a dibuixar. Influenciada per l’artista visual suïssa Pipilotti Rist, les seves il·lustracions connecten fantasia amb elements de la vida quotidiana i destaquen, també, pels seus colors vius.

El feminisme i la diversitat juguen un paper important a la seva obra. “Sempre busco que hi hagi diversitat de gènere i de cossos”, explica Giráldez. La il·lustradora hospitalenca va pintar abans de l’estiu el mural que hi ha a la sala de lectura de la Biblioteca de la Florida. També va guanyar el premi “Murals per la Pau” en homenatge a Arcadi Oliveras i la seva obra es pot veure a la parada de metro Diagonal de la Línia 3.