Pubilla de Tapes és una ruta gastronòmica que es va celebrar per primer cop aquest any el passat mes de juny  en el marc de la festa major del barri. Els guardonats d’aquesta edició han estat el Bar Córdoba, en la categoria de tapa més saborosa, O’Pote, en la categoria de tapa més creativa, i la Cafeteria Tasti, en la tapa i servei de qualitat.

Posar de relleu la gastronomia que es fa en el barri de Pubilla Cases, un gran referent gastrònomic a la ciutat, mitjantçant una especialitat com és la tapa, aquest ha estat l’objectiu del concurs Pubilla de Tapes 2013, que ha celebrat enguany la seva primera edició.

El jurat del concurs l’han format els professors del Centre de Formació d’Hostaleria de l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació, el Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet i la Comissió de Festes de Pubilla Cases, que han tastat les 39 propostes de tapes dels restaurants participants i han escollit les 3 millors en les categories proposades.

Éxit d’assitència al Pubilla de Tapes

El Bar Córdoba, en la categoria de tapa més saborosa, per la seva tapa de nius de beixamel amb pernil; O’Pote, en la categoria de tapa més creativa, per minibroqueta de filet ibèric amba aroma de vermut; i la Cafeteria Tasti, en la tapa i servei de qualitat, pel “Mac Tasti”, minihamburguesa han estat els guanyadors d’aquesta edició.

Els tres establiments han reconegut que no se esperaven l’èxit d’aquesta iniciativa. Joel i Laura, de la Cafeteria Tasti, han assenyalat que “ens vam quedar curts a l’hora de fer tapes no pensavem que vindria tanta gent”. Paco, del Bar Cordóba, ha dit que “ens vam quedar sense genére i el diumenge no varem poder posar a la venda més tapes”.

Degut a la bona acceptació del Pubilla de Tapes per a la ciutadania, l’Ajuntament i el Gremi d’Hosteleria esta estudiant la manera de repetir l’experiència més sovint. José Maria García Mompel, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, ha destacat que “ha estat un any que ha assistit molta gent a la Ruta de Tapes de la Festa Major de Pubilla Cases no només de la ciutat sinó de fora , per tant estem molt contents. A més els hostelers ens han expresat que volen una certa continuïtat d’aquesta ruta gastronòmica”. 

Aquesta ha estat la primera edició del Pubilla de Tapes, una ruta gastronòmica celebrada en el marc de la festa major del barri el passat mes de juny, que té el suport del Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet, de la Cambra de Comerç i de la Comissió de Festes de Pubilla Cases.