El Festival de Curmetratges de L’Hospitalet arriba a la 18ª edició. Aquest divendres, 24 de novembre, tindrà lloc el lliurament dels premis que es farà als cinemes Filmax Gran Via 2.

Aquesta edició ha comptat amb tres categories:

  • el Metropolis, de curts fets en 48 hores,
  • el Global, de curts de Cooperació i Drets Humans
  • i els Clips 240, una novetat d’enguany que ha consistit en fer videoclips en 10 dies. El que resulti guanyador d’aquesta darrera categoria serà l’oficial de la cançó triada pels Ladilla Rusa.

Pel que fa a la categoria Metropolis, la més antiga del festival, Els premis consisteixen en un primer de 1.000 euros en metàl·lic. A més, el curt guanyador estarà a la plataforma FILMIN durant un any més un txec regal de 600 euros per utilitzar a l’empresa AVISUAL PRO i 10 clics per presentar-se a 10 festivals de cinema.

El segon premi consta de 500 euros en metàl·lic i un premi al millor guió amb 200 euros. També hi ha un premi a la millor fotografia, a la millor interpretació i el premi del públic.

El Global, la categoria més sostenible

Pel que fa al Global és la categoria de curts de Cooperació Internacional i les obres han hagut d’expressar un o més dels objectius de desenvolupament sostenible com ara la defensa dels drets humans, la cultura o la cohesió social.

Pel que fa als premis el curtmetratge guanyador restarà a la plataforma FILMIN durant un any i guanyarà 500 euros en metàl·lic. El segon premi obtindrà 300 euros, més 20 clics per a presentar-se a 20 festivals de cinema. I pel que fa al premi Animació Global, el curt guanyador estarà a FILMIN durant un any i també obtindrà 300 euros i 20 clics.

Clips-240, la gran novetat de l’edició d’enguany

Pel que fa a Clips-240 és la categoria de videoclips gravats en 10 dies. Abans de les 48 hores finals abans de l’entrega de l’obra s’ha hagut d’integrar un premissa sorpresa. I el videoclip guanyador serà l’oficial de la cançó triada pels Ladilla Rusa i rebrà una compensació econòmica de 300 euros.

En els videoclips es valorarà la originalitat, la qualitat del vídeo, el sentit de l’humor sempre present en l’obra dels Ladilla Rusa i la riques de detalls i referències en l’estètica del videoclip.

Tots els premis s’entregaran en la gran gala de lliurament, aquest divendres, 24 de novembre, a les 19 hores als Cines Filmax de Granvia 2.