Els alumnes de llatí i grec de 4t d’ESO i Batxillerat de l’Institut Torras i Bages han estat els únics participants catalans al 18è Festival Européen Latin-Grec, Biblioteque Municipal de Lyon i LUGDUNUM. La participació dels alumnes ha consistit en la primera lectura en veu alta de l’obra Assambleistes d’Aristòfanes que s’ha fet de forma sincrònica a instituts de tots el món.

Al Torras i Bages, cada alumne ha preparat un fragment de l’obra amb diferents idiomes: el català, el castellà, el gallec, el romanès, el llatí i el grec, l’idioma original de l’obra. L’objectiu ha estat promocionar la cultura grecollatina arreu del món. “És important perquè el món de les humanitats està en decadència” explica l’Emma Cantos, alumna de segon de Batxillerat del Torras i Bages. Cantos ha afegit que “amb aquest festival volem que molta més gent tingui consciència de la importància de conservar l’estudi de les llengües clàssiques”.

Lectura en diferents idiomes

L’institut Torras i Bages és l’únic centre de Catalunya en participar, convertint als alumnes de clàssica en els representants de la comunitat autònoma i en els defensors de la diversitat lingüística i cultural. “És un sentiment de comunitat amb gent de tot el món” explica la Carme Vázquez professora de llatí i grec del Torras i Bages. “El alumnes dels diferents centres no es coneixen de res, però el us uneix el mateix: la passió per les llengües clàssiques”, afegeix.