L’Institut Rubió i Ors, ubicat al barri de Can Serra, està recuperant la seva rutina després de l’alta expectació derivada de l’incident aïllat produït dilluns, quan un alumne de 12 anys va ferir amb arma blanca una companya de classe.

La víctima, que va ser donada d’alta hores després dels fets per part de l’Hospital de Sant Joan de Déu, va partir ferides superficials quan el seu company la va agredir a l’esquena amb un ganivet de cuina.

L’institut Rubió i Ors ha enviat a les famílies una carta en la que vol transmetre un missatge de tranquil·litat. A la carta s’afirma que “va ser un fet puntual amb què no ens havíem trobat mai”. També s’explica que es va activar el protocol per garantir la seguretat i el benestar de tot l’alumnat”.

El cas es troba sota investigació policial dels Mossos d’Esquadra, tot i que en tractar-se d’un agressor amb menys de 14 anys, no imputable penalment, serà una unitat especialitzada en conflictes entre menors qui elaborarà una proposta d’actuació psicològica i socioeducativa per tractar aquest jove.

Mentrestant, psicòlegs i professionals de la Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència, del Departament d’Educació, han intervingut per prestar atenció psicològica a l’alumnat i al professorat.

El succés va aixecar una gran expectació mediàtica i enrenou durant tot el dimarts a les portes de l’institut. Avui diferents mitjans recullen el testimoni de famílies i d’alumnes sobre els fets. En qualsevol cas, conjectures al marge, la direcció del centre continua sense fer declaracions i cap font oficial apunta a una explicació concreta sobre les motivacions que van dur el jove a agredir la seva companya.

Un institut molt participatiu

El Rubió i Ors és un institut que destaca pels seus programes multiculturals i de participació al barri i a la ciutat. Desenvolupen per exemple programes d’Aprenentatge i Servei a la residència de gent gran Francisco Padilla o per donar a conèixer el criquet entre els seus alumnes. A més, estudiants d’aquest centre han guanyat en diverses ocasions premis en el certamen de Poesia Jove que organitza l’Ajuntament.