L’oferta de Formació Professional de l’Institut Pedraforca s’ha ampliat aquest curs amb un nou Programa de Formació i Inserció (PFI) d’auxiliar de manteniment i reparació de carrosseria de vehicles.

Àlex Baena, professor del PFI, explica que amb els nous estudis “ensenyem als alumnes a identificar i utilitzar les eines del taller de forma segura. També a desmuntar les portes i altres elements que puguin tenir bonys o cops i, per últim, treballem en la reparació i embelliment de les superfícies”.

Els estudis, que compten també amb pràctiques en tallers professionals, recursos per a la inserció laboral i orientació personalitzada, volen ser una segona oportunitat per als i les joves. I és que el curs s’ofereix als nois i noies d’entre 16 i 21 anys que no han acabat els estudis de secundària obligatòria.

En aquest sentit, Lucía del Pozo, integradora social de l’Institut Pedraforca, assegura que “són joves que, de vegades, tenen situacions complicades a casa on potser els han dit que no valien per estudiar. Amb el PFI poden fer coses més pràctiques que potser se’ls dona millor i se senten capaces”.

Per al José Pérez, un dels quinze alumnes que cursen el PFI de carrosseria de vehicles, es tracta “d’una oportunitat que ens donen per tenir més opcions a l’hora d’anar a buscar feina i tirar currículums. A més, hi ha molta feina de carrosseria”.

En finalitzar els estudis, a més, els i les joves poden reincorporar-se al sistema educatiu. I és que la superació del PFI els permet accedir a qualsevol Cicle Formatiu de Grau Mitjà o bé obtenir el títol de graduat d’ESO en un centre de formació d’adults.

És el cas de la Milagros del Carmen Cruz, una jove que no va acabar la Secundària per motius de salut i que ara vol fer el Grau Mitjà de Carrosseria i posteriorment el Grau Superior quan acabi el curs. “És una oportunitat de tenir una feina millor i hi ha moltes noies que, com jo, poden fer realitat els seus somnis”, assegura.

El nou Programa de Formació i Inserció de Carrosseria de l’Institut Pedraforca s’afegeix al PFI d’auxiliar de manteniment i reparació de vehicles que ja impartia, i que amplia l’oferta de formació professional del centre en el sector de l’automoció.