L’alumnat de l’Aula d’Acollida de l’Institut Mercè Rodoreda, juntament amb la Comissió Solidària del centre educatiu, han creat un calendari solidari amb l’objectiu de recaptar fons per a la població refugiada de Palestina.

Un calendari en el qual cada mes està dedicat a un indret emblemàtic del món. I aquests llocs, atraccions turístiques àmpliament conegudes, els han seleccionats els mateixos alumnes de l’Aula d’Acollida. L’Alexander Núñez, per exemple, originari del Perú, ha triat el Machu Picchu “perquè és una de les set meravelles del món i perquè jo soc d’allà”, explica.

Un altre dels alumnes de l’Aula d’Acollida és el Nukri Gotadze, de Geòrgia. En el seu cas, no hi ha cap imatge del seu país al calendari però sembla no importar-li gaire “perquè és una molt bona idea i per on van els diners. És una cosa meravellosa”, sentencia.

Els creadors dels calendaris és l’alumnat de l’Aula d’Acollida però els encarregats de vendre’ls i de recaptar fons són els membres de la Comissió Solidària, una iniciativa que està vigent a l’institut des de l’any 2001. Clàudia Sabiote i Pau García, per exemple, expliquen que la seva principal motivació és “ajudar als que més ho necessiten”.

Els diners recaptats pel calendari solidari aniran a UNRWA España, l’Agència de Nacions Unides per a la població refugiada de Palestina. No serà l’única acció que farà la Comissió Solidària en aquest curs, ja que també tenen previst recaptar fons a través de la venda de roses de Sant Jordi i la venda d’esmorzars durant el mes de juny.