L’Institut Llobregat, un dels dos centres de L’Hospitalet especialitzat en Formació Professional, celebra el seu 75è aniversari. Un llarg recorregut que l’ha convertit en l’institut més antic de la ciutat.

La planta baixa de l‘Institut Llobregat va dissenyar-se com un CAP de l’època que havia de destinar-se per treure polls a les persones que venien immigrades. Això, però, mai va passar i el curs 1947-1948 va obrir les portes com a espai d’ensenyament i durant molts anys va portar el nom de Francisco Javier Sanz Orrio, el fill nonat d’un ministre del sindicat vertical. 

Des de llavors, el centre ha viscut diverses fases, però sempre mantenint l’especialitat en mecànica i electricitat i, tot i que durant uns 20 anys va oferir també ESO i batxillerat, des del curs 2018-2019 s’ha convertit en un dels dos centres de la ciutat específic d’FP.

Ofereixen PFI, grau bàsic i un IFE, per a persones necessitats educatives especials, així com diversos graus mitjans i superiors. Els seus estudis són molt específics i no es troben arreu per això hi assisteixen molts alumnes de fora de la ciutat, que poden fer graus com el d’Automatització i Robòtica Industrial o el de Mecatrònica Industrial.

“Són estudis poc coneguts moltes vegades, però amb molta sortida professional i que necessiten una maquinària molt específic i aquí la tenim”, ha explicat la directora del centre Sílvia Muñoz.”Una de les coses més importants que hem fet ha estat introduir les empreses al centre”, ha afegit Miquel Casa, professor i antic director.

I per celebrar el 75è aniversari, el centre ha organitzat un acte aquest dimecres, 10 de maig, a les 6 de la tarda amb una visita guiada a les aules i els tallers per part dels alumnes, diversos parlaments i el lliurament del premi a l’alumne guanyador que ha dissenyat el logo de l’aniversari.

Pots veure l’entrevista complerta sobre l’aniversari de l’institut al programa Aula L’H en aquest enllaç.