Els professionals de salut atribueixen l’augment de les malalties de transmissions sexuals a “l’inici molt abans de l’edat de tenir relacions sexuals”, segons ha manifestat Estrella Arranz, metgessa del Punt de Salut Jove.

Aquestes malalties presenten diversos problemes, “per una banda no sempre donen símptomes, i això és una falsa sensació i m’arrisco a no utilitzar el preservatiu” ha indicat Arranz, que també apunta que més del 50% de les infeccions, com per exemple de clamídia, “no donen símptomes i difícilment aniràs a consultar”. Les repercussions d’aquesta malaltia, que és la que més ha augmentat sobretot en gent jove, són la impossibilitat de tenir fills, perquè produeix una inflamació a la pelvis o un dolor pèlvic crònic.

En el Punt de Salut Jove es fa, per exemple, la prova del VIH, “és una prova clàssica, però també qualsevol consulta, com venir a buscar la pastilla del dia després, fer un test d’embaràs o recollir preservatius…” ha assenyalat Estrella Arranz, recordant que “també suggerim anar fer un estudi de totes les infeccions ITS”.

El Punt de Salut Jove està ubicat a l’avinguda del Carrilet 312, amb horari de dilluns, dimarts i dimecres de 8.30 a 18 h i dijous i divendres de 8.30 a 14 h. Aquest horari facilita segons Arranz “a que puguin venir estudiants al sortir de l’institut”.