L’equipament de l’IES Pla del Llobregat, recentment cedit per la Generalitat a l’Ajuntament, Iniciarà en breu unes obres per a la seva reforma integral i convertir-se en seu de l’Escola de Música Centre de les Arts. Aquest ha estat un dels anuncis d’inversions que s’ha realitzat durant el Consell de Districte Vi, Bellvitge Gornal.

El Consell del Districte VI  s’ha reunit dijous, 19 de setembre. Els veïns també han pogut fer les seves propostes i reclamacions.

El cost de la reforma serà d’1.300.000€ i, tot i que no hi ha una data tancada, està previst que el proper curs escolar ja pugui estar en funcionament. Per a Antonio Bermudo, regidor del districte VI, “és molt important pel barri del Gornal que es desenvolupi aquesta activitat cultural” . Actualment, és un edifici pràcticament abandonat i amb molt mal estat que acull un seguit d’entitats.

El projecte està pendent de que s’aprovi el Pla d’Inversions municipal. L’Escola de Música es traslladaria al nou espai el desembre del 2015. Tota la docència, amb excepció de la iniciació musical, es realitzarà en el nou espai. Ara per ara, l’oferta de l’escola es realitza a la Bòbila i a les escoles la Marina i Pau Vila.

D’altra banda, també s’ha fet referència durant el consell a diferents obres de pavimentació, arranjament de voreres o de clavegueram al districte, i a la reforma dels espais entre els blocs d’edificis.

En concret, es reformaran un total de set espais, un d’ells al carrer del Prat, a l’antiga escola Sant Roc, que costarà 180.000€ i inclou il•luminació, pavimentació, aparcament i la instal•lació d’una zona de jocs infantils.

Bermudo s’ha referit també a la instal•lació de gespa artificial al camp on juga la Unión Deportiva Gornal, l’únic de la ciutat que encara no en tenia. “Es millorarà el camp i es dignificarà l’espai també amb una tanca. Aquest estiu començaran les obres i estarien enllestides per a la propera temporada”. El cost serà de 600.000€.

Les sessions dels consells de districte són obertes a tothom. Els veïns les valoren positivament però Roque Fernández, president de l’AAVV de Bellvitge, afirma que “ara haurem de veure els resultats d’aquesta sessió. S’han aprovat diferents propostes i en veurem l’eficàcia. Si no, haurem de tornar a les protestes en el Ple municipal”

Els veïns tenen la paraula

Els veïns del barri han mostrat les seves queixes i reclamacions durant la sessió del consell del districte. Entre d’altres, la recollida de signatures perquè no es desmantelli el CAP de Gornal. Teresa Jiménez Villarejo, de la Coordinadora d’Entitats i Veïns del Gornal, ha explicat que “durant l’agost i setembre han suprimit el servei de pediatria i no s’estan substituint els metges que marxen. Això ens preocupa.” Els veïns encara estan pendents de la construcció del nou centre d’atenció primària.

També ha quedat aprovat que el terreny de l’aparcament del Hospital Duran i Reynals es torni a reclamar i passi a mans de l’Ajuntament. Actualment, només hi poden aparcar els treballadors de l’hospital i és de pagament.

Els veïns, segons Roque Fernández, president de l’AAVV de Bellvitge, exigeixen “que aquests terrenys, amb 350 places d’aparcament, siguin de tots i gratuïts”.

El consell també s’ha compromès a buscar una solució per als terrenys d’un altre aparcament de l’Hospital de Bellvitge, propietat del MOPU, que es troba al camí del riu, que ara està tancat al públic.

El proper consell del districte VI serà el mes de desembre.