El Ministeri de Sanitat vol ampliar els espais lliures de fum i es vol prohibir fumar a les terrasses d’establiments de restauració, entre altres mesures. A l’Entrevista de l’Informatiu de TV de l’Hospitalet hem parlat amb el Dr. Esteve Fernández, cap de la unitat de Control del Tabac de l’ICO. Ha donat total suport a que no es pugui fumar a les terrasses perquè “portem 7 o 8 anys de reivindicació perquè no es fumi a les terrasses de bars i restaurant”.

El Dr. Fernández ha afegit que “hi conviuen fumadors i no fumadors i hi ha nivells de contaminants que hem mesurat i són perillosos per a la salut dels treballadors. Altres mesures són la regulació de la venda i més espais lliures de fum. Seria bo repescar allò que la llei va dir fa anys”.

La salut, allò més important

La reticència d’alguns restauradors es deu segons Esteve Fernández perquè “alguns estan empesos per la indústria del tabac. És la part més complexa quan hi ha una cosa clara: la salut de la població està per damunt de tot i és allò més important. Tenim clar que un dels objectius és l’ampliació d’espais sense fum a altres espais públics”.

El Dr. Fernández ha parlat de “salut pública i salut planetària. Per tant, platges i parcs també han d’estar sense fum. Les burilles, recordem, contaminen molt i també hauríem de prohibir fumar a les parades del bus i a les instal·lacions esportives”.