La Junta de Govern Local ha aprovat iniciar el procediment per a la licitació del contracte de les obres de construcció del nou Mercat de la Florida. Les obres començaran, previsiblement, a final d’aquest any i s’acabaran l’any 2016. L’alcaldessa, Núria Marín, ha destacat que “és una inversió estratègica per a l’impuls del petit comerç del barri”

El nou Mercat s’aixecarà al mateix solar de l’antic edifici i tindrà una superfície d’uns 18.000 metres quadrats distribuïts en cinc plantes. Dues plantes d’aparcament soterrani, amb unes 120 places d’aparcament per donar servei a l’edifici, i amb serveis del mateix Mercat; un supermercat; la planta del Mercat, amb parades d’alimentació i equipament de la persona, i una última planta destinada a equipament municipal.

La Junta de Govern Local també ha aprovat iniciar els tràmits per a la concessió de l’explotació del supermercat i de l’aparcament que hi haurà al nou edifici.

L’alcaldessa Núria Marín, ha destacat que “la construcció del nou Mercat de la Florida és una inversió estratègica per a l’impuls del petit comerç del barri”.

Llarga espera pels paradistes

A l’abril passat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona va aprovar el projecte executiu amb un pressupost total de més de 18 milions d’euros. Aquesta quantitat serà aportada per l’operador que obtingui la concessió del supermercat i del pàrquing, pels paradistes i per l’Ajuntament de L’Hospitalet.

Els paradistes de l’antic mercat es troben des de desembre del 2008 en una carpa provisional instal•lada a l’Avinguda de la Primavera. Les obres s’haurien d’haver iniciat l’any 2009, en el mateix lloc on s’ubicava l’antic mercat. Fins el 2010, no es va enderrocar l’antic mercat i des de llavors no s’havien realitzat més actuacions. En principi, estava previst que el mercat s’hagués construït el 2011. La crisi econòmica va provocar que que es busqués una solució menys amibiciosa, que ha suposat finament l’estalvi d’un total de 2 milions d’euros.