Tot i la tímida amenaça de pluja en alguns moments de la tarda, la ciutadania ha respost com era d’esperar i ha sortit en massa a remenar llibres i a la recerca de la millor rosa per les parades ubicades a la Rambla de Just Oliveras, l’epicentre del Sant Jordi a la ciutat.

A l’espera del rànquing definitiu de títols més venuts, els llibreters locals han fet el seu propi recompte de les tendències que han marcat les compres dels clients aquest Sant Jordi. Així doncs entre les preferències literàries dels hospitalencs que han passat per la rambla al llarg de la diada s’han repetit noms com Javier Castillo i Eduardo Mendoza en castellà i Ramon Gener en català.

La Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Llibreters han decidit esperar uns dies per tancar les vendes d’aquesta campanya i informar llavors sobre les publicacions de més èxit.

Respecte el volum de vendes, els paradistes de llibres s’han mostrat satisfets i coincideixen en han estat superiors a les de l’any passat, igualant xifres d’abans de la pandèmia.

Pel que a les roses, els floristes han reconegut que quan la diada cau en dia laborable se’n venen més. La rosa vermella ha estat novament la preferida per la majoria del públic, tot i que també s’han venut de diferents colors i de diferents materials.

La gran festa del llibre i de la rosa de Sant Jordi ha posat el punt i final a les Festes de Primavera 2024.