El Miting Internacional de Paratletisme ha tornat a ser punt de trobada de moltes de les estrelles del moment. Markus Rehm, Stylianos Malakopoulos, Sara Andrés, Adiaratou Iglesias, Yassine Ouhdadi o José Manuel Quintero han donat brillantor a una prova que enguany arribava a la 19a edició.

Una edició que coincidia amb any paralímpic i això sempre suposa un punt extra de motivació per a tots els competidors. Aconseguir la mínima per a París 2024 era l’objectiu de molts dels participants. Per altres, a més, el Míting servia com a preparació per a la pròxima gran competició, el mundial de Kobe, al Japó, a partir del 17 de maig.

“Era la meva primera competició real d’aquest any i no ha estat tot perfecte però ha estat un bon inici i esperem que a Kobe ho pugui fer una mica millor”, explicava Markus Rhem, una de les grans estrelles del dia, guanyador del salt de llargada masculí amb 8,29 metres. “Una marca que fa uns anys em va servir per batre el rècord del món en aquesta mateixa pista”, recordava l’atleta.

Un altre dels destacats ha estat Iván Hernández, de L’Hospitalet Atletisme. Guanyador dels 400 metres, i amb mínima per al Mundial del Japó, l’hospitalenc no amaga que vol classificar-se també per a París 2024. “Content però encara es pot millorar molt. Encara queden molts entrenaments fins al mes de setembre”, recorda.

Més enllà de la competició, L’Hospitalet Atletisme ha aprofitat el marc del Míting per retre homenatge a alguns dels seus atletes històrics. També, com sempre, els més petits han tingut el seu moment, amb les curses per a atletes de l’ONCE i l’Institut Guttman.