Càritas, l’Ajuntament i la Fundació Pere Tarrés han unit forces contra la pobresa infantil. Fa un any van signar un conveni per desenvolupar el projecte Paidós. Al febrer, l’Ajuntament va obrir un espai a Collblanc-la Torrassa que actualment atén a 16 famílies. L’alcaldessa ha anunciat que en els pròxims mesos es començarà a treballar en un nou espai de Càritas al barri de la Florida.

El projecte Paidós ataca la pobresa infantil de forma integral per evitar que es faci crònica. Tracta a nens de 0 a 6 anys i a les seves famílies. Es preocupa de la salut, de l’alimentació, de l’educació, dels problemes d’habitatge, dels problemes de feina. Es treballa per millorar la competència dels pares, per la seva inserció laboral i per aconseguir un habitatge digne.

En aquests moments, està atenent 16 famílies, 8 derivades dels Serveis Socials Municipals i 8 derivades de Càritas. En total són 57 persones ateses entre adults i infants. “Tres famílies de les que tractem han aconseguit solucionar el problema d’habitatge que patien”, explica el director de Càritas, Jordi Roglà.

L’Ajuntament ha posat 15.000 euros per al lloguer i l’adequació de l’espai del carrer de Mercader i Càritas s’encarrega de la direcció, seguiment i avaluació del projecte.

L’alcaldessa, Núria Marín, i el director de Càritas, Jordi Roglà, han visitat les instal•lacions de l’espai de Collblanc-la Torrasa, que funciona des del mes de febrer.

Jordi Roglà ha recordat que el 30% dels infants es troben en el llindar de la pobresa. “Si no fem actuacions preventives com aquesta de L’Hospitalet, és molt difícil que els nens surtin de la pobresa”, ha dit.

Roglà ha explicat que l’atenció a les famílies és intensiva. “Cada dia de la setmana es dóna algun servei”. La intenció és evitar que la pobresa es faci crònica i hereditària. “Recordo una vegada al meu despatx, una senyora que venia a demanar ajuda a Càritas em va dir que la seva àvia ja feia servir el nostre servei contra la pobresa que patia. Hem de lluitar contra això”.

Durant la visita, Núria Marín ha destacat la importància d’aquest servei. “És un servei que suma esforços, de treball col•lectiu. Acompanyem i formem a les famílies per normalitzar la seva situació i perquè tinguin oportunitats de present i de futur”.

L’alcaldessa ha avançat que estan negociant amb Càritas la possibilitat d’obrir un segon local d’actuació contra la pobresa infantil al barri de la Florida, si bé encara el tema no està tancat.

Càritas compta amb altres programes d’atenció a L’Hospitalet, com un rober de donació de roba de segona mà, vinculat a la Parròquia Mare de Déu dels Desemparats, o l’espai Grupal per a dones que no tenen al seu voltant teixit familiar que les pugui ajudar.